Marian uskonelämä uudistui kesäleirillä

Olen Maria ja synnyin uskovaiseen perheeseen. Olen pienestä pitäen käynyt pyhäkoulussa ja rukoillut iltaisin. Olen uskonut aina Jumalaan, mutta en ollut lähtenyt vielä seuraamaan Jeesusta koko sydämestäni. En tiennyt vielä, mitä se todellisuudessa tarkoittaa. Olin seurakuntamme kesäleirillä vuonna 2006. Jäin siellä iltahetkeen rukoiltavaksi.  Rukoillessamme ja sen jälkeen sain kokea valtavaa rauhaa sydämessäni ja tunsin olevani aivan puhdas. Sen jälkeen kanssani keskusteltiin hengellisistä asioista. Sain tietää, että uskovan tulisi lukea Raamattua, rukoilla ja kertoa Jeesuksesta muillekin. Siinä hetkessä päätin lähteä seuraamaan Jeesusta koko sydämestäni. Palattuamme leiriltä kotiin luin Raamattua aamuisin ja rukoilin pikkusiskojeni kanssa. Kun aamulla aloitti Jeesuksen kanssa, päivällä oli aivan erityinen siunaus.

Koulujen alettua en enää ehtinyt hiljentyä aamuisin. Koulupäivän jälkeen oli vaikea löytää aikaa Jumalalle. Aloin viettää aikaa enemmän luokkalaisteni kanssa. Kavereiden kanssa kului aikaa ja mielenkiintoni kohdistui enemmän muihin asioihin kuin Jeesukseen. Oli aina vaikeaa lähestyä Jumalaa pitkän tauon jälkeen. Raamatusta ei tuntunut saavan mitään ja rukouskin oli hankalaa. Tuntui kuin joku olisi syyttänyt minua ja sanonut etten voi lähestyä Jumalaa, kun olin ”pettänyt” häntä. Rukoilin ja luin Raamattua kuitenkin joskus. Pyysin Jumalalta, että voisin uudistaa liittoni seuraavalla kesäleirillä. Jumala vastasi rukoukseeni ja kesäleirillä vuonna 2007 sain kokea uudestaan tuon rauhan, pyhyyden ja puhtauden sydämessäni. Aloin taas lukea Sanaa ja rukoilla. Ajattelen, että tuona päivänä alkoi todellinen uskossa vaeltamiseni. Kesän jälkeen syksyllä menin kasteelle. Noin vuoden päästä kasteesta sain kielilläpuhumisen armolahjan ystäväni rukoillessa puolestani.

Nyt olen täyttänyt 16 vuotta ja aloitin tänä syksynä lähihoitajan opinnot. Elämäni on usein kiireistä ja jälkikäteen huomaan toimineeni välillä väärin. Jeesus antaa kuitenkin aina anteeksi, kun sitä pyydämme. Vaikka olen vajavainen, niin on ihanaa, että Jeesus rakastaa minua sellaisena kuin olen. (2. Piet 1:3) Saan tuoda Jeesukselle kaikki iloni ja suruni, hän on luvannut kantaa ne. "Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen."(1. Piet5:7)

En tiedä mitä teen ja missä olen 20 vuoden päästä, mutta Jumala tietää. Hän on luvannut johdattaa meitä, kun vain kuljemme rukoillen. ”Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen” (Jer 31:9) Saan luottaa Jeesukseen, sillä hän on luvannut antaa meille kaiken mitä todella tarvitsemme. ”Hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan” (2. Piet 1:3). Elämässäni tulee varmasti monia vaikeuksia, mutta en ole niissä yksin. Vierelläni on aina voimallinen Jumala. Hän on kaiken luonut ja hänellä on apu kaikkeen. ”Jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen” (1. Tim 4:8). Raamattu on täynnä tämänkaltaisia ihania lupauksia, jotka on tarkoitettu meille, että niiden varassa eläisimme.

Maria Kukkonen